Dustforce

Användarvisningsbild
Aioli
Magician
Inlägg: 790
Blev medlem: tis 07 jun 2011, 22:46

Dustforce

Inlägg av Aioli »Dustforce av indie-studion Hitbox Team är något så knasigt som ett precisions-plattformsspel om att städa undan damm och smuts.

Det är ett sjukt bra spel, som spelas exakt lika "flytande" som det ser ut i trailern, kontrollerna sitter helt perfekt, och man känner sig i nästintill alla moment i full kontroll av sin karaktär.

Lägg sedan till 50+ banor av varierande svårighetsgrad, där vissa är busenkla och vissa rent sadistiskt svåra. MEN aldrig orättvisa! Spelet är hårt, men om du förlorar så är det näst intill alltid ditt egna fel, det finns ingeting att skylla på, utan det är bara att trycka retry och försöka igen. (Undantag pre-patch Hideout, den banan fucking sög och kan dra något gammalt över sig. Som tur var märkte utvecklarna detta, och patchade den nyligen, så att den inte suger fullt lika mycket och nu är en acceptabel bana.)


Spelet fick nyligen en patch som gav det Mac stöd, samt fixade en level editor med tillhörande delande av sina skapade banor över spelets webbsida. Spelet gjorde också svårighetsgraden lite enklare, utan att för simpla det som behövdes för att nå spelets verkliga utmaningar. Så fler personer kommer få se mer av spelet, men det är fortfarande endast dom som får perfect rank på alla spelets vanliga banor som får låsa upp dom super-svåra banorna.För att inte nämna fantastisk gameplay så har spelet också en fantastisk visuell-design och ett oerhört atmosfäriskt soundtrack. OST finns till och med att köpa separat samt streama gratis från deras Bandcamp sida.Spelet är inte perfekt dock, det plågas av ett antal kraschar, och vissa datorer har problem med att köra spelet i full hastighet. Lägg till avsaknad av Demo och det finns ett fåtal personer som rent av köpt ett spel som vägrar funka på deras datorer. Utvecklarna gör dock sitt bästa, och är till och med aktiva på spelets steam-forum, så det jobbas kontinuerligt med att få bort alla buggar.Dustforce är ett spel för dig som gillar perfektion, precision, speedrunning, IWBTG, Super Meat Boy och liknande saker. Det är dock inte ett spel för folk som söker story, enkla spel eller har svårt för att upprepa samma bana många timmar i streck för att nå den där åh så eftertraktade rankingen.TL;DR: Dustforce är ett väldigt bra plattformsspel som jag haft i ett par månader nu men glömde posta om, och det är varmt rekommenderat. Köp det från steam redan idag! KÖPKÖPKÖP!
Bild