htoL#NiQ: The Firefly Diary (Minor spoilers in pictures)

Användarvisningsbild
Sodamachine
Remu Bombhax
Inlägg: 1522
Blev medlem: fre 03 jun 2011, 07:53
Ort: Hallstavik

htoL#NiQ: The Firefly Diary (Minor spoilers in pictures)

Inlägg av Sodamachine »

Bild

htoL#NiQ: The Firefly Diary, även känd som Hotaru no Nikki, är ett litet spel gjort av Nippon Ichi, orginellt för PSVitan, men släpptes nydligen till PC på Steam.

Det är vad som verkar vara ett relativt kort spel (Inte klarat ut det ännu, men tror det bara är 4 kapitel, enligt steam achivements,) som bygger upp sin atmosphär väldigt mycket med sin unika stil och inlevelsefulla musik.

Bild
I mean, what is there NOT to love about this?

Du spelar spelet som en Firefly, Luma, som leder en liten tjej genom faror och puzzel, igenom ett steampunkinspirerande fabrik av något slag, där allt vill antingen krossa henne, såga henne, eller helt enkelt skuggorna som vill äta för dagen.
Spelet i sig är rätt utmanande, och är väldigt segt pace:at, så ha massor med tålamod innan du sätter dig in i spelet.

Bild
Putta lådor kan vara jobbigt, speciellt i stressiga situationer

Tack vare naturen av hur du styr spelet (vanligast på PC, med musen), så styr du Firefly:en Luma som Mion följer efter. Detta gör att per design att rörelsen av självaste Mion är väldigt klunkig, och med detta medför ett lager med svårighet som kanske inte rimmar så bra med alla. Men personligen tycker jag det är en del av charmen med spelet i en helhet.

Bild
Håll i hårt!

Spelet erbjuder relativt mycket variation per kapitel för att göra att det aldrig känns som att du gör exakt samma sak hela tiden. Samtidigt som storyn berättas helt utan ord, utan genom handling, omgivning, musik och vissa flashbacks, som i ett paket gör det hela till ett otroligt mysigt spel att spela igenom!

Bild

Spelet finns att hitta på Steam http://store.steampowered.com/app/368640/