Nyårsmeetup 2015 | 30:e December - 3:e Januari

Adauchi
Ghost
Inlägg: 570
Blev medlem: lör 18 jun 2011, 19:13
Ort: Älta, Stockholm

Nyårsmeetup 2015 | 30:e December - 3:e Januari

Inlägg av Adauchi »

Hejsan hoppsan! Det sedvanliga nyårsfirandet med Touhou-tema äger rum i år igen! Det blev lite i sista minuten men vi hoppas ändå att så många som möjligt kan komma. Den här gången håller Andreas och Mattias i hela kalaset och vi har lite specialregler, så läs genom all text!

Lokalen:
Östuna Byggdegård
https://www.facebook.com/pages/Öst ... 5210460781

Google Maps
http://goo.gl/maps/r0ekz
A = Lokalen

Allergilista:
Sai: Alla nötter utan jordnötter, Skaldjur, Laktos.
Echorin: Gluten, Ost, Mjölk, Choklad.
Dragon Walker: Nötter, Choklad, Skaldjur, Kaviar, Mögel/Ädelostar.
Inhaleit: Skaldjur och röd fisk (all fisk?).
Core: Mjölk.
Blupparen: Jordnötter.
notChina: Mandel och valnötter.

Allergi mot partiklar i luften:
Inga ännu! (yay!)

Specialkost:
Poplopsipo: Vegetarian (äter absolut inga animaliska produkter förutom honung, ägg och mjölkprodukter)
Setotus // Nefe: Vegetarian (äter inga djur)
Blupparen: Inga nötter.

Alkoholansvariga:
Ada

Datum: 30:e December till 3:e Januari. Det går bra att dyka upp efter 10:00 den 30:e. Vi vill försöka lämna lokalen i presentabelt skick runt 16:00 den 3:e.

Lokalens hyra: Priset blir 100 kr per person.Vi vill helst att detta betalas innan träffen äger rum. Har man inte betalat så blir man inte insläppt. För att göra det lättare med pengahanteringen, använd gärna SWISH om ni har smart phones. Vi kan också ta kontant i dörren om vi behöver, men vi ser helst inte att ni gör det. Vi har tyvärr tidigare varit med om att vissa deltagare inte har betalat för sig och det är inte okej. Lokalen kostar faktiskt pengar att hyra.

Hur man tar sig till bygdegården: Buss 186 mot Lagga från Knivsta Station, hoppa av vid hållplats Östuna Bygdegård så är ni framme. Alternativt så kan ni prata med Gale först om att bli hämtade vid Knivsta station. Då gör ni själva upp med honom vad det ska kosta att bli hämtad innan träffen äger rum och försök att tajma det med andra som vill åka med så gott ni kan. Vi ska försöka samordna hämtningar på förmiddag, eftermiddag och/eller kväll, så att man får med så mycket samåkningar som möjligt. Mattias nummer: 0736308837

Information och trivselregler:
Denna meetup är arrangerad av privatpersoner, men alla är välkomna!
Dusch finns i lokalen. Duschtider och lista kommer att upprättas för att duschande inte ska krocka med typ matlagning i köket.
Kök och köksredskap finns.
Det finns en projektorsduk i lokalen.
Man får sova i lokalen, vi kommer fixa iordning minst ett av rummen som sovsal.
Sover ni på övervåningen så vill vi att man plockar undan sina sovsaker under dagtid. Vi kommer då utse en plats där man kan lägga sina sovsaker under dagtid. Detta med anledning av god framkomlighet samt för att underlätta städning.
Det är viktigt att alla håller rent efter sig, ingen vill ta hand om någon annans disk.
Bensinpengar till chaufförerna om ni åker med någon utav dem.

Städning!

När det är massa människor på samma plats blir det snabbt smutsigt. Därför kommer vi att försöka städa varje dag. Sopa golvet och ta bort förpackningar och rester från snacks och sånt från borden.

Källsortering


En plats för källsortering kommer utses. Det kommer vara uppmärkt tydligt med flera olika säckar vad man ska slänga vart.

Pant.

Vi ska försöka spara all pant.

Golv.
Varje dag, helst på förmiddagen kommer vi sopa golven. Allt för allas trivsel.


Alkoholregler!

Då det kommer förekomma minderåriga personer på denna meetup så kommer vi även ha striktare regler gällande alkohol, vi kommer därför att ha två alkoholansvariga som kommer lämna ut alkohol till dom som är 20+ och hälla upp till dom som är 18+. Alkoholen kommer förvaras inlåst som enbart dom alkoholansvariga har tillgång till.

Det är inte okej för minderåriga att ta med sig alkoholhaltiga drycker. Vi förbehåller oss rätten att konfiskera alkohol som minderåriga tar med tills ni lämnar lokalen.
Mat.

Som nämnts tidigare så finns det kök och möjlighet att laga mat. Vill ni handla eget eller ta med er mat så går det lika bra.
Det kommer inte förekomma storkok den här gången, vill ni laga mat ihop får ni prata ihop er med personer som kan tänkas göra mat tilsammans.

Säg även till vilka allergier och om ni är tex vegetarian eller har annan specialkost.

Det kommer att ske åkturer till den närliggande matbutiken emellanåt för att inhandla snacks, dricka och mat. Bilar rymmer tyvärr inte oändligt med folk så det är först till kvarn som gäller om man vill åka med. Det går alltid att lägga beställningar så bruka SWISH flitigt eller medhav kontanter. Gale kommer erbjuder sig att köra matuppdrag första dagen så passa på och köp det ni vill ha och behöver då. Märk upp maten!

Så vilka är peppade på att spendera nyår med världens bästa människor?
Användarvisningsbild
Sodamachine
Remu Bombhax
Inlägg: 1522
Blev medlem: fre 03 jun 2011, 07:53
Ort: Hallstavik

Re: Nyårsmeetup 2015 | 30:e December - 3:e Januari

Inlägg av Sodamachine »

Hej alla matglada!
I år kommer jag ha med mig en stor 20kg säck med ordentligt, asiatiskt ris.
Detta ris kommer vara betydligt bättre än den ris ni kan köpa i vanliga affärer i sverige (read: Uncle Bens, Coops, Icas, etc)

Detta ris kommer finnas tillgängligt att köpa på plats, för det billiga priset för 2kr per deciliter!

Spara pengar, spara packning, och ät godare!
Användarvisningsbild
Sodamachine
Remu Bombhax
Inlägg: 1522
Blev medlem: fre 03 jun 2011, 07:53
Ort: Hallstavik

Re: Nyårsmeetup 2015 | 30:e December - 3:e Januari

Inlägg av Sodamachine »

BRA INFORMATION OCH ICKE OFFICIELLA REGLER (Som borde följas för alla trevnads!):

[X] På plats kommer det finnas handsprit. Andvänd regelbundet!
Detta är för att förhindra smittor att spridar!

[X] Man kan bära en smitta även fast man inte visar symptomer!
Så att ta medicin när man går och lägger sig och/eller vaknar kan vara en bra idé!

[X] Dela inte med dig Glas, porslin och bestick! Detta gör det väldigt lätt för sjukdommar att sprida sig!

[X] Håll dig ren och fräsh! Detta är för allas trevnad, och du kommer må bättre själv!

[X] Ta inte för lång tid i dushen på dig!
Vi har bara en begrensad duschtid om dagen, och många andra vill hinna duscha med! Torka håret ordentligt, klippa naglar, raka sig, etc kan man fixa utanför eller i ett toalettrum! (Och använd det nya kösystemet! :3)

[X] Ät och sov ordentligt!
4-5 dagar är väldigt långt, och för att må bra så bör du äta ordentligt, och få tillräckligt med sömn för att orka med! Det kan vara kul att tänka sig vara vaken sent för att ha mer kul, men det kommer bara bli jobbigt i längden! Sov och ha mer kul imorgon!

[X] Diska efter dig!
På direkten! Inte vänta! Inte bara! Det skall vara rent och i ordning!
Så fort du har lagat klart maten, diska det du kan diska först innan du sätter dig och äter. Det finns 24 andra personer i lokalen som väntar på att få använda redskapen för att laga sin mat!

[X] Gör rent i köket efter dig!
Torka bänkarna, tvätta av stänket från spisen, och eventuell torka upp golvet efter dig! Det är ingen kul för nästa person att laga mat i en svinstia! Detta bör också ske innan du går och äter, för annars kommer annat folk vara ivägen att laga sin mat i ditt stänk, och du kommer aldrig få komma fram för att städa det.

[X] All dricka behöver inte vara kall samtidigt!
Vi är 25 personer i lokalen, och en begränsad plats i kylskåpet! Har du dricka som inte behöver stå kall för att inte bli dålig, kyl bara en eller några få i taget! När du sedan tar ut den kan du lägga in nästa! Detta sparar vi plats på för kylvaror som måste vara kalla, och det blir mindre stök i kylskåpen!
Alternativt är det kallt ute! Där kan man förvara saker också.

[X] Andvänd sunt förnuft!
Är handdukarna för blöta/fuktiga i badrummet? Vänta inte på att någon behörig skall märka det! Säg till och få det bytt på direkten! Detta gäller många andra saker också!

[X] Markera gärna upp era glas om ni tänkt använda det ett tag. Så ser det inte ut som lämnad disk ifall ni går ifrån bordet, vilket vi alla kommer göra. Det blir desutom lättare att hålla reda på sitt glas!

[X] Vanligtvis brukar 100kr i priset per person ingå bensinpengar för förare. Men i år verkar vi bli färre personer, så om alla donerar en 10-30kr var, så blir nog våra förare jätteglada
grin emoticon
. Bensin kostar, och dom tar sig tid att köra folk till/från station och affären.

[X] Inga citroner i sängar och fickor.

[X] Källsortera ordentligt! Förra året hade vi källsortering, och det var rätt så gott och blandat iallfall! Och vi var alla dåliga på att byta ut en påse om den blev full.

[X] Hjälp till att städa! Ser du skräp liggandes? Ta med det när du går till en sopkorg! Spilt väldigt mycket? Vänta inte på morgondagens städning att ta upp det! ta dig ann 1 minut att fixa till det! Lite kladd på bordet efter din läsk? ta dig 30 sekunder att fixa till det med en trasa, och se till att din läsk inte "läcker" längre. Vänta inte tills sista dagen. Fler personer kommer nog sitta på precis samma plats någon gång.

[X] Håll ordning och reda på dina saker! Ha inte dina saker utspridda överallt! försök att gömma undan så gott det går, det som inte används. 25 personer kommer ha med sig sina saker och kan behöva utrymmet vid borden, etc för sina saker när dom andvänder det! Skapar med utrymme med!
Detta betyder inte att du behöver plocka undan en dator så fort du inte andvänder den, eller plocka undan din aktivitet medans du lagar mat. Utan mer tänk så det inte står där hela dagen och tar upp bordsplatser i onödan om ni inte tänkt använda det igen inom en snar framtid.

[X] Snälla! Kan vi ha någon ordning på alla skor?
smile emoticon

Kan inte komma på mer för tillfället, men har ni andra trivselidéer, så skriv gärna!
Tillsammans kan vi alla ha det bättre, roligare, friskare, renare och trevligare!
Skriv svar